Till sidans huvudinnehåll
Upplandsbondens

Våra producenter

Upplandsbondens

Upplandsbonden är en ekonomisk förening som består av cirka 40 gårdar runt om i Uppland. Hela kedjan är kontrollerad och certifierad enligt de hårda KRAV-reglerna. Allt kött kommer från ekologiska gårdar med uppfödning i samspel mellan djur och natur.
Alla djur på gårdarna betar på naturbeten så att flora och fauna gynnas på bästa sätt. Upplandsbondens levererar dikalvar från dikobesättningar till Kötthallen Sorunda. Det betyder att kalven har fått gå med sin mamma och dricka mjölk från henne under sin uppväxt. Det ger friska kalvar och en bra start i livet vilket i slutändan resulterar i en fin tillväxt hos djuren.

Kryddan är alla gräs och örter som växer naturligt och betas i hagarna. Om sommaren lever och betar alla djur fritt. På vintern går de ofta ute men har skydd för vind och regn. De har fri tillgång till hö eller foder av gräs och klöver.

Lokala

De gårdar som ingår i konceptet finns runt om i hela Uppland och i länet finns även det lokala slakteriet. Målet sedan föreningen startade är att sälja bra kvalitetskött på den lokala marknaden.

Ekologiska

En stor drivkraft är att djur ska gå ute och beta samt att man ska bedriva ett jordbruk utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel.

KRAV-certifierade

Upplandsbondens nöjer sig inte med att vara ekologiska. De är KRAV-certifierade genom hela kedjan. Det innebär bl.a. att ma har extra höga krav på djurvälfärd med målet att ge djuren på gårdarna en så naturlig tillvaro som möjligt. Mår djuren bra mår vi bra.


Upptäck fler producenter

Rocklunda Gård

Våra producenter

Rocklunda Gård

Rocklunda gård ligger i hjärtat av Sörmland. Här drivs grisuppfödning sedan 1969 då Yngve Karlsson köpte sina första tio suggor. Numera rymmer gården 300 suggor som producerar cirka 6 500 slaktsvin per år vilka alla levereras till Kötthallen.
Viking Fågel

Våra producenter

Viking Fågel

För familjeföretaget Viking Fågel, bland de bördiga kullarna i västra Skåne, är produktionen av kyckling, gås, tupp, kalkon och anka ett hantverk.
Halla gård

Våra producenter

Halla gård

Anders Gunnarsson tillhör nya generationens svenska grisuppfödare som utöver gårdens stora produktion av rapsgrisar, även har en besättning frigående Linderödssvin. På Halla Gård bedrivs uppfödning av Linderödssvin, rapsgris samt odling av foder till grisarna och skogsbruk.
Norrby Gård

Våra producenter

Norrby Gård

Tomas Olsson som tillsammans med hustrun Anna driver Norrby gård, är ordförande och har levt med lammuppfödning sedan hans mamma köpte de första tackorna till Norrby Gård 1972. Idag är han Sveriges största uppfödare med sina 900 tackor.