Till sidans huvudinnehåll
Rosa Skattlådan

Våra producenter

Rosa Skattlådan

Familjeföretag som erbjuder honung samt ägg och kött från frigående vaktlar utomhus med godkänt gårdsslakteri.
Rosa Skattlådan är ett litet familjeföretag som framförallt sysslar med biodling och förädling av honung och andra produkter från bikupan samt uppfödning av vaktlar, pärlhöns och höns. Rosa Skattlådan har även uppfödning  av Mangalitsa- och Linderödsgrisar. 

När lagen tillåter går de japanska vaktlarna fritt utomhus i stora voljärer, pärlhönsen och hönsen är helt frigående, när det är utbrott av fågelinfluensa måste alla fjäderfä hållas inomhus. Grisarna lever sina liv i stora skogshagar. På gården finns det cirka 60-tal bikupor idag men antalet utökas löpande.

När fågelinfluensan inte härjar...

Fåglarna är frigående utomhus året om. De lever ett värdigt och naturligt fågelliv i samspel med naturens växlingar. Hönsen, kalkonerna, ankorna och pärlhönsen går helt fritt på hela gården och vaktlarna i stora voljärer på gräs. Det är bara under de allra kallaste dagarna på vintern som de får stanna inne, annars njuter de av gräs, frisk luft och solljus.

Ägg i de mest fantastiska färger

Fåglarna hos Rosa Skattlådan värper ägg i de mest fantastiska färger och storlekar! Allt ifrån vakteläggens små söta ägg i prickiga naturfärger till våra andra fåglars benvita, gröna, turkosa, rosa och kanelfärgade ägg. Äggen har en härligt krämig  konsistens och kraftfull smak.

Rosa Skattlådan

www.skattladan.nu/ | Facebook | Instagram
Produkter

Läs mer om gårdens alla produkter på Rosa Skattlådans hemsida.

Producent

Karolina Willczynska och Victor Karlsson

Adress

Värsjö 6270
28674 Fagerhult

Hitta hit

Läs mer på Kötthallen Sorunda

Rocklunda Gård

Våra producenter

Rocklunda Gård

Rocklunda gård ligger i hjärtat av Sörmland. Här drivs grisuppfödning sedan 1969 då Yngve Karlsson köpte sina första tio suggor. Numera rymmer gården 300 suggor som producerar cirka 6 500 slaktsvin per år vilka alla levereras till Kötthallen.
Viking Fågel

Våra producenter

Viking Fågel

För familjeföretaget Viking Fågel, bland de bördiga kullarna i västra Skåne, är produktionen av kyckling, gås, tupp, kalkon och anka ett hantverk.
Fågel

Råvarukunskap

Fågel

Kötthallen uppmuntrar aktivt de fågelproducenter som arbetar med svenska lant- och kulturraser genom att  vi köper in och säljer dessa. Vi är väldigt noga med fåglarnas förhållande och samarbetar nära med våra leverantörer. 
Fläsk

Råvarukunskap

Fläsk

Glada grisar med knorren kvar och en stor variation av raser och köttkvaliteter. Det är vad vi på Kötthallen Sorund har som målsättning att erbjuda tillsammans med våra producenter.