Till sidans huvudinnehåll

Nu är vårlammen här!

Nu är vårlammen här!
Kötthallen Sorundas vårlamm har levt hela sina liv på utvalda svenska gårdar kring Mälaren. Det mjälla köttet har en mycket mild smak och är ett äkta vårtecken – om du frågar oss.
Vi på Kötthallen Sorunda har samarbetat med svenska lammuppfödare i snart tre decennier. Det har skapat förutsättningar för utveckling. Producenterna har vågat experimentera och investera och vi har fått gehör för våra kunders önskemål om kvalitet. Tillsammans har vi på så vis utvecklat världens bästa lamm.

Våra vårlamm är resultatet av ett mångårigt samarbete mellan våra uppfödare och oss som grossist. För att skapa detta unika lamm används rasen Texel som fadersras och tackan är en korsning mellan Finull och Dorset. Den senare bidrar med den unika egenskapen att kunna lamma tidigt på säsongen.

Vårlammen föds i januari-mars och slaktas vid 2-3 månaders ålder med en slaktvikt mellan 13 och 15 kilo. De finns tillgängliga från mars till maj och varje tisdag under denna period får vi leverans, men passa på, de bokas upp fort!

Läs mer

Lammgruppen

Våra producenter

Lammgruppen

Gårdarna som ingår i Lammgruppen har tillsammans med oss utvecklat en lammproduktion utefter kockars behov och önskemål och med ett tydligt fokus på djurens välmående.
Egen produktion

Sortiment

Egen produktion

Våra skickliga styckare arbetar med fingertoppskänsla och lång erfarenhet för att stycka och bereda ditt kött exakt som du vill ha det.
Norrby Gård

Våra producenter

Norrby Gård

Tomas Olsson som tillsammans med hustrun Anna driver Norrby gård, är ordförande och har levt med lammuppfödning sedan hans mamma köpte de första tackorna till Norrby Gård 1972. Idag är han Sveriges största uppfödare med sina 900 tackor.
Smakriket

Sortiment

Smakriket

Smakriket är ett sigill för råvaror och produkter med ett mycket tydligt ursprung och hög kvalitet, som ger dig smaken av en plats.

Sidan skapades 2022-03-16