Till sidans huvudinnehåll
Fågelgårdar

Våra gårdar

Fågelgårdar

Fjäderfä kallas de fåglar som föds upp för att producera kött, ägg och fjädrar exempelvis anka, höns, kalkon och vaktel. Fjäderfä är världens äldsta husdjur och det finns nära 10 000 arter varav de flesta kan flyga. Att de bär fjädrar och lägger ägg gäller för samtliga.
Viking Fågel

Våra producenter

Viking Fågel

För familjeföretaget Viking Fågel, bland de bördiga kullarna i västra Skåne, är produktionen av kyckling, gås, tupp, kalkon och anka ett hantverk.

Upptäck fler gårdar

Nötgårdar

Våra gårdar

Nötgårdar

Nötkött är den gemensamma benämningen på kött från ko, tjur och ungnöt. Ordet nöt står för nötkreatur och kommer från ordet njuta som härstammar från det gamla ordet nauta. Nauta betyder i sin tur värdefull. Man kallade sin boskap värdefull helt enkelt.
Kalvgårdar

Våra gårdar

Kalvgårdar

En kalv är ett nötkreatur som inte är äldre än ett år. När vi på Kötthallen Sorunda köper in kalv ser vi mycket på färgen på kalven. Köttet mörknar vartefter de går över från att dia till att äta mer och mer gräs. Desto djupare färg på kalven desto äldre var den vid slakt.
Grisgårdar

Våra gårdar

Grisgårdar

Glada grisar med knorren kvar och en stor variation av raser och köttkvaliteter. Det är vad vi på Kötthallen har som målsättning att erbjuda tillsammans med våra producenter.
Lammgårdar

Våra producenter

Lammgårdar

Vi har sedan nästan tre decennier ett mycket nära samarbete med flera svenska lammgårdar. Det gör att vi tillsammans med uppfödarna konstant har en diskussion kring frågor som ras, foder och slakt.