Till sidans huvudinnehåll
Lammgårdar

Våra producenter

Lammgårdar

Vi har sedan nästan tre decennier ett mycket nära samarbete med flera svenska lammgårdar. Det gör att vi tillsammans med uppfödarna konstant har en diskussion kring frågor som ras, foder och slakt.

Lammgårdar

Norrby Gård

Våra producenter

Norrby Gård

Tomas Olsson som tillsammans med hustrun Anna driver Norrby gård, är ordförande och har levt med lammuppfödning sedan hans mamma köpte de första tackorna till Norrby Gård 1972. Idag är han Sveriges största uppfödare med sina 900 tackor.

Upptäck mer

Grisgårdar

Våra gårdar

Grisgårdar

Glada grisar med knorren kvar och en stor variation av raser och köttkvaliteter. Det är vad vi på Kötthallen har som målsättning att erbjuda tillsammans med våra producenter.
Kalvgårdar

Våra gårdar

Kalvgårdar

En kalv är ett nötkreatur som inte är äldre än ett år. När vi på Kötthallen Sorunda köper in kalv ser vi mycket på färgen på kalven. Köttet mörknar vartefter de går över från att dia till att äta mer och mer gräs. Desto djupare färg på kalven desto äldre var den vid slakt.
Nötgårdar

Våra gårdar

Nötgårdar

Nötkött är den gemensamma benämningen på kött från ko, tjur och ungnöt. Ordet nöt står för nötkreatur och kommer från ordet njuta som härstammar från det gamla ordet nauta. Nauta betyder i sin tur värdefull. Man kallade sin boskap värdefull helt enkelt.