Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Råvarukunskap

Lamm

Vi anser själva att vi kan erbjuda världens bästa lammkött. Snart 30 års samarbete med svenska lammgårdar och en konstant dialog med kockar har fört oss hit. 

Kötthallens lammkött är inte bara mört utan enormt smakrikt och saftigt. Tack vare den naturliga smaksättningen som lammen får av sitt örtrika bete, behöver köttet inte kryddas överdrivet. Att lyfta fram de vegetala tonerna med örter vid tillagningen är trevligt. Det vi kallar klassiska lammkryddor härrör från Provence och är timjan, rosmarin, oregano, persilja, citron och vitlök.

Världens bästa lamm

Kötthallen har sedan nästan tre decennier ett mycket nära samarbete med flera svenska lammgårdar. Det gör att vi tillsammans med uppfödarna konstant har en diskussion kring frågor som ras, foder och slakt. Vi kan också skräddarsy köttet utefter hur ni kunder vill ha det.

Vi eftersträvar alltid att djuren ska få leva så naturligt som det är möjligt inom köttproduktion.

Vi skiljer på två typer av lamm:

Vårlammen föds i januari och går tillsammans med tackan på stora ytor inomhus som är täckta av halm. Slaktvikten på dessa lamm är 13-15 kilo och köttet är milt i smaken med mycket mjäll textur.

Höst-/beteslammen föds i april och går ute på bete med tackorna så fort det finns gräs. Lammen diar till en början men börjar snart beta själva. Slaktvikten är 16-22 kilo och köttet har en mer mogen och utvecklad smak påverkat av alla örter som lammen betat.

Framdel

Lammnacke

Lammnacke

Lammets nacke är den främre delen av ryggen, säljs med eller utan ben. Ett fint kött att koka länge.

Lammframdel

Lammframdel

Hel lammframdel är utmärkt att koka eller ugnssteka länge. Säljs även urbenad och tärnad.

Lammbog

Lammbog

Lammbogen kan urbenad användas som en liten stek.

Lammlägg

Lammlägg

Tillagas hela under lång tid på låg värme tills köttet släpper från benen.

Lammentrecôte

Lammentrecôte

Entrecôten från lamm är mycket smakrik och mör. Perfekt att steka och skiva tunt.

Mellandel

Lamminnerfilé

Lamminnerfilé

Lammfilén är mycket liten och sitter på insidan av sadeln. En muskel som arbetar lite vilket ger ett extremt mört kött.

Lammtunnbringa

Lammtunnbringa

Bringan är den främre delen av bröstkorgen. Perfekt för långkok eller urbenad, örtfylld som en rulle.

Lammsadel

Lammsadel

Lammsadeln är lammets ryggparti som lämnas hel och består av filé, ytterfilé och revben. Ur lammsadeln sågas lammkotletter och lammracks.

Lammytterfilé

Lammytterfilé

Lammytterfilén sitter på utsidan av sadeln, motsvarande biff på nöt. Kan fås med eller utan kappa.

Bakdel

Lammstek

Lammstek

Lammsteken säljs hel, urbenad eller anatomiskt styckad till samma detaljer som nöt, kalv och gris.

Lammbaklägg

Lammbaklägg

Tillagas hela under lång tid på låg värme tills köttet släpper från benen.

Lammlunchstek

Lammlunchstek

Lammstek nätad bestående av fransyska och ytterlår, tillagas på samma sätt som urbenad lammstek.

Lamm övrigt

Lammlever

Lammlever

Lever från unga lamm är en delikatess och lika fina som kalvlever.

Lammnjure

Lammnjure

Lammnjuren är en delikatess som ska stekas hastigt i mycket hög temperatur. Annars tappar den vätska och blir kokt i stället för stekt.

Helt lamm

Helt lamm

Vi arbetar med fem sörmländska lammgårdar och kan därför leverera hela lamm precis i den storlek du vill ha dem.

Lammfärs

Lammfärs

Lammfärs blandar man oftast inte med andra djurslag. Lammfärsen blir naturligt fet av lammets egen fetthalt och får en mycket god smak.

Lammbräss

Lammbräss

Brässen sitter bakom bröstbenet på djur som diar. Den mjuka körteln har en mjäll textur och mjölkig smak.

Lammragu

Lammragu

Till grytbitar och raguer använder man framdelskött.

Lammfjälster

Lammfjälster

Lammfjälster är tarmen från lammet och används vid korvframställning. Fjälstret från lammet är tunnare än från gris och nöt.

Upptäck mer hos Kötthallen Sorunda

Råvarukunskap

Fågel

Kötthallen uppmuntrar aktivt de fågelproducenter som arbetar med svenska lant- och kulturraser genom att  vi köper in och säljer dessa. Vi är väldigt noga med fåglarnas förhållande och samarbetar nära med våra leverantörer. 
Våra producenter

Rocklunda Gård

Rocklunda gård ligger i hjärtat av Sörmland. Här drivs grisuppfödning sedan 1969 då Yngve Karlsson köpte sina första tio suggor. Numera rymmer gården 300 suggor som producerar cirka 6 500 slaktsvin per år vilka alla levereras till Kötthallen.
Råvarukunskap

Fläsk

Glada grisar med knorren kvar och en stor variation av raser och köttkvaliteter. Det är vad vi på Kötthallen Sorund har som målsättning att erbjuda tillsammans med våra producenter.
Råvarukunskap

Vilt

Viltkött är fantastiskt tycker vi på Kötthallen Sorunda. Djuret har levt i sin naturliga miljö och vuxit upp på naturlig föda. Tillgången på vilt styrs av jaktsäsonger och kvoter. Aldrig att vi har något i vårt sortiment där tillväxten är hotad. Kontakta din säljare för information för vad som finns just nu.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.