Många användningsområden
Fredrik Andersson, Culinary Executive Chef på Gothia Towers, är en av dem som uppskattat att arbeta med det nya köttet.
– Kotlett och karré har vi haft på a la carté och kolgrillat, vilat och skivat, säger han. Han menar att köttet håller hög kvalitet och ser stor potential för flera användningsområden framöver.
– Köttet har hög kvalitet och klarar höga temperaturer utan att det blir torrt. Smaken är fantastisk med djup och härlig fetma och man får en bra balans mellan kött och fett. Responsen från gästerna har också varit väldigt positiv, säger Fredrik.
Odensåker
Grisarna är uppfödda i Odensåker, en kulturbygd med lång tradition av hållbart jordbruk och djurhållning. Här får både suggor och smågrisar en naturlig och trygg uppväxt med möjlighet att röra sig fritt och själva välja om de vill vara ute i det fria eller inne i skydd. Slaktgrisarna föds upp i ett modernt stall som är anpassat för att ge dem bästa möjliga livskvalitet. De har fri tillgång till utevistelse, vilket gör att de kan utföra sina naturliga beteenden och leva ett mer harmoniskt liv. För att säkerställa en hög standard på både djurens välmående och köttets kvalitet, utfodras grisarna enbart med 100 % KRAV-certifierat foder. De har alltid fri tillgång till halm och ensilage, vilket skapar en miljö som uppmuntrar deras naturliga beteende och bidrar till en hållbar och etisk djurhållning.

Egenskaper och ursprung
Linderödssvin är en gammal Svensk lantras som växer betydligt långsammare än gödsvin, men de är härdiga och duktiga på att söka sin egen mat. De trivs bäst när de får vistas utomhus, även vintertid, och har behållit sitt naturliga härdiga beteende. De äter växter men även maskar och larver, bearbetar jorden och gödslar den.
Duroc är en ras med ursprung från Nordamerika. Den har god tillväxt, ger en hög köttprocent och ett gott kött av hög kvalitet. Durocgrisen har den goda egenskapen att ha mer insprängt fett i köttet, vilket gör den saftigare och mer smakrik.
Linderoc® en korsning av Linderöd och Duroc. Ger ett mörkt välmarmorerat kött med djup smak och saftighet.