Till sidans huvudinnehåll

Sorundahallarna är laddade för leverans!

Sorundahallarna är laddade för leverans!
Sorundahallarna tar nästa steg i omställningen till en fossilfri fordonsflotta med två nya helelektriska lastbilar från Scania. BEV-lastbilarna är nu igång med att leverera färskvaror till Sveriges bästa krögare med minskade utsläpp.
Grönsakshallen Sorunda har idag en flotta på 47 bilar i Stockholm. Sju av dem drivs med biogas, ytterligare fyra levereras efter sommaren och nu har de första två eldrivna bilarna levererats. Sammanlagt består den totala flottan av cirka 90 bilar som rullar årets alla dagar i hela landet.

Att arbeta med förnyelse, ständiga förbättringar och att vara en god kraft är några av Sorundahallarnas affärsmål som en del av Martin & Servera-gruppen. För att bli en klimatneutral verksamhet till 2030 är därför elektrifieringen av fordonsflottan en självklarhet.

- Vi vill visa vägen för mindre företag och vi ser elektrifieringen av våra transporter som en nyckel till att nå våra klimatmål till 2030, berättar Johan Werner, ekonomi- och logistikchef på Sorundahallarna.

- Det här är en investering i både klimatet och oss själva. Vi har gått mot detta länge och det känns roligt att äntligen komma i gång med elektrifieringen, fortsätter Richard Steiving, transportchef på Grönsakshallen Sorunda i Stockholm.

Koncernsamarbete för förändring

Lastbilarna har en ungefärlig räckvidd på 16,5 mil och kommer att distribuera från Västberga till Stockholms innerstad.

- Tack vare vårt stadsnära läge har vi fördelen att testa bilarna ordentligt genom leveranser i centrala Stockholm. Vi kan ladda upp dem mellan turerna och sedan över natten, berättar Richard Steiving.

Projektet med elektrifieringen har pågått i över ett år och har inneburit många vägval. Koncernkollegorna Martin & Servera och Dagab och har varit till stor hjälp i processen och även leverantören Scania har varit ett viktigt bollplank.

- Vi på Scania är stolta över att få vara med på Sorundahallarnas elektrifieringsresa och det är med stor glädje vi nu ser våra 100% eldrivna lastbilar leverera färskvaror till Stockholms krögare, säger Björn Hedström, säljare på Scania Stockholm Söder.

- Vi är väldigt glada över möjligheten att kunna leverera färskvaror till Sveriges bästa krögare med minskade utsläpp, ett bättre samvete och förhoppningsvis även utökade leveranstider, avslutar Johan Werner.

Läs mer

Resurseffektiv verksamhet

Hållbarhet

Resurseffektiv verksamhet

Vi arbetar med att effektivisera användningen av resurser i vår verksamhet genom att exempelvis reducera utsläpp och minska svinn och energiförbrukning. Nedan presenteras några av de förbättringsåtgärder som vi har implementerat och kommer att fortsätta att arbeta med i framtiden.
Våra producenter

Våra producenter

Våra producenter

Alla våra producenter är uppfödare som vi har ett mycket nära samarbete med. Att ha en spårbarhet hela vägen från bete till tallrik, känns givetvis väldigt bra. Vi ser våra leverantörer som kollegor och det är tillsammans vi arbetar för långsiktig hållbarhet med både djurhållning och matens kvalité.
 Hållbart erbjudande

Hållbarhet

Hållbart erbjudande

Vi ansvarar för att de produkter vi säljer har producerats under goda förhållanden med fokus på god djuromsorg, bra arbetsförhållanden och låg miljöpåverkan. Därför väljer vi bort varor som är oetiska eller miljömässigt ohållbara och erbjuder istället ett brett utbud av hållbara varor som är miljö- och socialt tredjepartscertifierade, så kallade mervärdesmärkningar.
Nyheter

Nyheter

Nyheter från Kötthallen Sorunda
Sidan skapades 2023-05-25