Till sidans huvudinnehåll

Fällmans Kött blir Kötthallen Sorunda

Fällmans Kött blir Kötthallen Sorunda
Fällmans Kött ingår, tillsammans med kollegorna Grönsakshallen Sorunda och Fiskhallen Sorunda, i bolagsgruppen Sorundahallarna. För att ytterligare tydliggöra samhörigheten mellan dessa bolag byter nu Fällmans Kött namn till Kötthallen Sorunda.
- Vår ambition är att leverera kvalitetskött för alla tillfällen och leda utvecklingen i branschen. Sortiment, service och hållbarhet kommer även i fortsättningen att vara vårt fokus, säger Erland Abbe, verksamhetschef Kötthallen Sorunda.

Kötthallen Sorunda har, som Fällmans Kött, levererat kött & chark till Sveriges krögare sedan 1999. Företaget jobbar i tätt samarbete med egna gårdar.

- För oss är det viktigt att köttet vi säljer kommer från djur som tagits väl om hand. Därför är samarbetet med våra uppfödare jätteviktigt. Det skapar också produkter med identitet – och det ger mervärde till kundernas menyer, säger Erland Abbe.

En annan del av företagets verksamhet är den egna produktionen. Kötthallen Sorunda erbjuder styckning efter kundernas önskemål och har dessutom egen charkproduktion i Hässleholm.

Christer Läckgren är vd för Sorundahallarna som driver de tre specialistbolagen Grönsakshallen, Fiskhallen och Kötthallen Sorunda.

- Det här är ingen revolution, men det är ändå en viktig markering som visar att alla tre bolagen inom Sorundahallarna är specialister inom sina respektive områden – och samtidigt ett tydligt och gemensamt erbjudande till krogar som vill ha färskvaror med kvalitet och identitet, säger Christer Läckgren.

Vad innebär namnbytet för dig som kund?

Du behåller kundnummer, kontaktperson & avtal. Kartonger, följesedel & faktura kommer att vara lite snyggare! 

Vad innebär namnbytet för dig som leverantör?

Du behöver ändra så att fakturor ställs till kotthallen@martinservera.se, men annars ska allting fungera precis som vanligt.


Läs mer

Vårt sortiment

Sortiment

Vårt sortiment

Vår ambition är att leverera kvalitetskött för alla tillfällen. Oavsett om du levererar catering till tusentals gäster varje vecka eller har 16 platser i en restaurang som bokas ett halvår i förväg.
Våra producenter

Våra producenter

Våra producenter

Alla våra producenter är uppfödare som vi har ett mycket nära samarbete med. Att ha en spårbarhet hela vägen från bete till tallrik, känns givetvis väldigt bra. Vi ser våra leverantörer som kollegor och det är tillsammans vi arbetar för långsiktig hållbarhet med både djurhållning och matens kvalité.
Råvarukunskap

Råvarukunskap

Råvarukunskap

Vad är det för skillnad på vårlamm och beteslamm? Skiljer sig smaken åt på kalvkött beroende på ras? När får man jaga bäver? Det är en bråkdel av den kunskapen som finns hos oss på Kötthallen. Vi är köttnördar och hos oss finns det samlad kunskap om lamm, vilt, fläsk, nöt och fågel. Här försöker vi förmedla lite av vårt kunnande, välkommen att höra av dig till oss om du har frågor!
 Hållbart erbjudande

Hållbarhet

Hållbart erbjudande

Vi ansvarar för att de produkter vi säljer har producerats under goda förhållanden med fokus på god djuromsorg, bra arbetsförhållanden och låg miljöpåverkan. Därför väljer vi bort varor som är oetiska eller miljömässigt ohållbara och erbjuder istället ett brett utbud av hållbara varor som är miljö- och socialt tredjepartscertifierade, så kallade mervärdesmärkningar.
Sidan skapades 2022-01-31