Till sidans huvudinnehåll
Om oss

Om oss

Om oss

Kötthallen Sorunda är Sveriges främsta grossist på kött, vilt, fågel och chark till restauranger runt om i hela Sverige från egna gårdar och framstående producenter i hela världen. Vi styckar och bereder kött i våra egna anläggningar och har kontroll över varan från uppfödning till färdig produkt. Vi har utöver det egen tillverkning av korv och chark från egna recept.
Grunden till vårt företag lades redan 1963 då Lars Fällman bildade Restaurangkött AB. Sonen Håkan Fällman grundade Fällmans Kött AB 1999 som senare bytte namn till Kötthallen Sorunda år 2022. Vi arbetar med ett ständigt lärande och utvecklats parallellt med Sveriges mest ambitiösa restauranger och köttproducenter. Vi kan kött och vi brinner för att dela med oss av vår kunskap.

Kvalitetskött för alla tillfällen

Innovation genom nära relationer

Innovation genom nära relationer

Vi arbetar nära med duktiga kockar och köttproducenter för att tillsammans ta utvecklingen framåt för att hjälpa dig att ta fram de styckdetaljer du vill servera. Vi har ett nära samarbete med uppfödare och utvalda gårdar. Vår erfarenhet av köttkvalitet och kockarnas önskemål är en oslagbar kombination med böndernas kunskap om uppfödning och känsla för djuren. Att dessutom ha en spårbarhet hela vägen från bete till tallrik, känns givetvis väldigt bra.
Modernt styckningshantverk för precision och kreativitet

Modernt styckningshantverk för precision och kreativitet

Vi styckar för hand i våra KRAV-certifierade lokaler söder om Stockholm. Våra erfarna styckare och saltmästare har inte bara kunskap utan även fingertoppskänsla, engagemang och passion för sitt yrke. De kan stycka och bereda ditt kött exakt som du vill ha det. Vi kan också ta fram en korv eller rökt produkt efter dina behov och önskemål. Det sparar mycket tid i köket men är också ofta ett kreativt utbyte mellan kock och styckare. Ibland är det precision som räknas för god köksekonomi.
Service och säker leverans

Service och säker leverans

Vi tror på ömsesidig respekt och vår ambition är att ge dig som kund den allra bästa servicen vid alla tillfällen. Vi vet hur viktig leveransen är för att du som kund ska kunna planera din verksamhet. Vi arbetar med levande råvaror och kan omöjligt förutsäga allt som kan hända men lovar att göra allt vi kan för att säkerställa din leverans.
Etik för oss är mat med identitet

Etik för oss är mat med identitet

Vi står för allt kött som vi säljer. Våra produkter kommer både från egna gårdar där vi beställer från bonden själv samt från framstående producenter i hela världen. Vi tar avstånd från hormonbehandlat kött och vår ambition är att sälja kött från friska djur som fått utföra sitt naturliga beteende så långt det är praktiskt möjligt. Vi arbetar för att djurskyddsaspekterna är en naturlig del av affärerna. Där förståelse, medkänsla och respekt för människor, djur och natur finns med i dialogen med leverantörer och kunder.

Vill du jobba hos oss?

Jobba hos oss

Om oss

Jobba hos oss

Har du ett brinnande intresse för kött & chark och vill arbeta i ett företag som är med och utvecklar restaurang- och storköksbranschen? Har du dessutom stort kundfokus, är innovativ och gör det lilla extra för att även få den kräsne krögaren nöjd? Är ditt mål att kunden ska bli glad när våra varor levereras? Då är vi rätt företag för dig!