Information till er besökare på webbplatsen om cookies
På vissa delar av vår webbplats används cookies för att ge dig som besökare tillgång till extra funktioner exempelvis möjlighet att spara lösenord. En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter finns vår Integritetspolicy att läsa.
Kötthallen Sorunda är Sveriges främsta grossist på kött, vilt, fågel och chark till restauranger runt om i hela Sverige från egna gårdar och framstående producenter i hela världen. Vi styckar och bereder kött i våra egna anläggningar och har kontroll över varan från uppfödning till färdig produkt. Vi har utöver det egen tillverkning av korv och chark från egna recept.
Grunden till vårt företag lades redan 1963 då Lars Fällman bildade Restaurangkött AB. Sonen Håkan Fällman grundade Fällmans Kött AB 1999 som senare bytte namn till Kötthallen Sorunda år 2022. Vi arbetar med ett ständigt lärande och utvecklats parallellt med Sveriges mest ambitiösa restauranger och köttproducenter. Vi kan kött och vi brinner för att dela med oss av vår kunskap.
Kvalitetskött för alla tillfällen
Vi rekommenderar
Innovation genom nära relationer
Vi arbetar nära med duktiga kockar och köttproducenter för att tillsammans ta utvecklingen framåt för att hjälpa dig att ta fram de styckdetaljer du vill servera. Vi har ett nära samarbete med uppfödare och utvalda gårdar. Vår erfarenhet av köttkvalitet och kockarnas önskemål är en oslagbar kombination med böndernas kunskap om uppfödning och känsla för djuren. Att dessutom ha en spårbarhet hela vägen från bete till tallrik, känns givetvis väldigt bra.
Modernt styckningshantverk för precision och kreativitet
Vi styckar för hand i våra KRAV-certifierade lokaler söder om Stockholm. Våra erfarna styckare och saltmästare har inte bara kunskap utan även fingertoppskänsla, engagemang och passion för sitt yrke. De kan stycka och bereda ditt kött exakt som du vill ha det. Vi kan också ta fram en korv eller rökt produkt efter dina behov och önskemål. Det sparar mycket tid i köket men är också ofta ett kreativt utbyte mellan kock och styckare. Ibland är det precision som räknas för god köksekonomi.
Vi tror på ömsesidig respekt och vår ambition är att ge dig som kund den allra bästa servicen vid alla tillfällen. Vi vet hur viktig leveransen är för att du som kund ska kunna planera din verksamhet. Vi arbetar med levande råvaror och kan omöjligt förutsäga allt som kan hända men lovar att göra allt vi kan för att säkerställa din leverans.
Vi står för allt kött som vi säljer. Våra produkter kommer både från egna gårdar där vi beställer från bonden själv samt från framstående producenter i hela världen. Vi tar avstånd från hormonbehandlat kött och vår ambition är att sälja kött från friska djur som fått utföra sitt naturliga beteende så långt det är praktiskt möjligt. Vi arbetar för att djurskyddsaspekterna är en naturlig del av affärerna. Där förståelse, medkänsla och respekt för människor, djur och natur finns med i dialogen med leverantörer och kunder.
Har du ett brinnande intresse för kött & chark och vill arbeta i ett företag som är med och utvecklar restaurang- och storköksbranschen? Har du dessutom stort kundfokus, är innovativ och gör det lilla extra för att även få den kräsne krögaren nöjd? Är ditt mål att kunden ska bli glad när våra varor levereras? Då är vi rätt företag för dig!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.