Till sidans huvudinnehåll

Christer Läckgren slutar som vd för Sorundahallarna

Christer Läckgren slutar som vd för Sorundahallarna

Christer Läckgren har valt att lämna sitt uppdrag som vd på Sorundahallarna till sommaren 2024. Han blir kvar i en rådgivande roll inom Martin & Servera-gruppen. Ny vd för Sorundahallarna blir Jonas Sjökvist som idag är vice vd och CFO på Sorundahallarna.

- Jag har fått vara med om en otroligt spännande utvecklingsresa med Sorundahallarna. Jag är så stolt över det vi har åstadkommit tillsammans. Det här är bolag med mycket hjärta, glädje och passion – det har varit en förmån att få vara en del av det, säger Christer Läckgren.

Ny vd för Sorundahallarna blir Jonas Sjökvist, nuvarande CFO och vice vd. Jonas Sjökvist tillträder som vd i Sorundahallarna den 1 juli 2024.

- Jag vill rikta ett stort tack till Christer för hans insatser genom åren. Han har framgångsrikt utvecklat Sorundahallarna till det ledande färskvarubolaget på den svenska restaurangmarknaden med över 1,7 miljarder kronor i omsättning, ett mycket starkt varumärke, hög servicegrad, en framgångsrik egen produktion och en kultur präglad av entreprenörskap och starka värderingar, säger Liv Forhaug, koncernchef Martin & Servera-gruppen.

Läs mer

Om oss

Om oss

Om oss

Kötthallen Sorunda är Sveriges främsta grossist på kött, vilt, fågel och chark till restauranger runt om i hela Sverige från egna gårdar och framstående producenter i hela världen. Vi styckar och bereder kött i våra egna anläggningar och har kontroll över varan från uppfödning till färdig produkt. Vi har utöver det egen tillverkning av korv och chark från egna recept.
God arbetsgivare

Hållbarhet

God arbetsgivare

Våra medarbetare utgör grunden för vår framgång och för oss är det viktigt att medarbetarna trivs, utvecklas, mår bra och känner sig trygga.
Våra producenter

Våra producenter

Våra producenter

Alla våra producenter är uppfödare som vi har ett mycket nära samarbete med. Att ha en spårbarhet hela vägen från bete till tallrik, känns givetvis väldigt bra. Vi ser våra leverantörer som kollegor och det är tillsammans vi arbetar för långsiktig hållbarhet med både djurhållning och matens kvalité.
Resurseffektiv verksamhet

Hållbarhet

Resurseffektiv verksamhet

Vi arbetar med att effektivisera användningen av resurser i vår verksamhet genom att exempelvis reducera utsläpp och minska svinn och energiförbrukning. Nedan presenteras några av de förbättringsåtgärder som vi har implementerat och kommer att fortsätta att arbeta med i framtiden.
Sidan uppdaterades 2024-02-13